Перекладач

Пошук

середу, 13 квітня 2016 р.

Впровадження Освітньої програми для дітей від 2 до 7 років "Дитина"





Методичний комплект, у який входять Освітня програма для дітей від  2 до 7 років «Дитина»  та методичні рекомендації до Освітньої програми, розроблені відповідно до Базового компонента дошкільної освіти.

Ідейним лідером і керівником проекту є проректор Київського університету ім. Б. Грінченка, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України В.О. Огнев'юк.
Програма містить у собі завдання комплексного характеру та оптимального рівня складності. Зміст освітньої програми з дітьми структурований за принципом інваріантності та варіативності. Він дає змогу відійти від традиційної системи занять, оскільки уможливлює інтеграцію різних видів діяльності.
Програму рекомендовано Міністерством освіти і науки України (лист МОН України № 1 /11 -16163 від 09.11.2015 р.).
В рамках спільноти "Дошкільний навчальний заклад " Журавлик" 14.04.2016 р. відбувся онлайн-семінар «Екологічна освіта в контексті вимог Освітньої програми для дітей від двох до семи років «Дитина»». Педагоги закладу опрацювали підрозділ "Дитина у природному довкіллі" оновленої програми та проаналізували його  зміст, якість викладеного матеріалу у порівняні з попередньою редакцією програми виховання і навчання дітей від двох до семи років "Дитина" (підрозділ "Віконечко у природу").
Учасники семінару дійшли висновку, що в основу групування матеріалів покладено ідею формування в дошкільному дитинстві наукової картини світу — образу природного, предметного, соціального довкілля, усвідомлення необхідності догляду, збереження та захисту природного довкілля та життєдіяльність людини у ньому.

3 коментарі: