Перекладач

Пошук

вівторок, 22 березня 2016 р.

День театру

Започатковуємо традиції святкування Днів мистецтва в дошкільному навчальному закладі

«Шекспір сказав: “Світ – театр і ми всі в ньому актори”. А Сковорода ще доповнив, сказав: “І кожен грає ту роль, на яку його поставили”. Я думаю, це правильно».
Богдан Ступка


Відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти у розділі "Світ мистецтва" освітньої лінії «Дитина у світі культури» наголошено, що дитина сприймає і усвідомлює мистецтво як результат творчої діяльності людини, вирізняє специфіку образу мистецтва – образотворчого, музичного, танцювального, театрального, літературного; виявляє власне ціннісне ставлення до мистецьких творів художників, композиторів,музикантів, співаків, танцівників, режисерів, акторів, поетів, письменників; виокремлює жанри народного, класичного і сучасного вітчизняного та світового мистецтва: портрет, пейзаж, натюрморт; пісню, танець, марш; спектакль у ляльковому, музично – драматичному, балетному театрі.
Пропоную внести до змісту освітньої діяльності дошкільного навчального закладу мистецькі свята, які визначені світовою спільнотою, а саме, 27 березня – міжнародний день театру, започаткований у 1948 році за рішенням ЮНЕСКО. Відзначають його як день професійного єднання митців театрального мистецтва. У різних країнах світу він наповнюється мистецькими подіями на сценічних майданчиках, театральними прем’єрами, фестивалями творчості, тощо. Його святкування покликане підкреслити значення театру в сучасному житті. Цей особливий вид мистецтва допомагає і дорослому, й дитині глибше пізнати себе, свій внутрішній світ.
До  дня театру варто провести цикл тематичних занять та розваг, наповнити організовану діяльність театрально – ігровими формами роботи з дітьми: «Театр – храм мистецтва», «Ми маленькі режисери» «Ставимо спектакль, актори!» тощо.  Доречно провести морально – етичні бесіди про театральний етикет.

Лариса Бондарчук, 
методист ММК
Департаменту освіти 
Вінницької міської ради 

Немає коментарів:

Дописати коментар