Перекладач

Пошук

четвер, 27 липня 2017 р.

Казко, двері відчиняй, у «Журавлику» єднай!

У липні 2017 р. КЗ "ДНЗ № 72 ВМР"гостинно відкрив двері для 198 вихованців дошкільних закладів № 4 (22), № 46 (116), № 59 (62). 


Дивись на 13.04 хв.
З метою збереження та зміцнення фізичного, психічного, духовного здоров’я дітей, їх безпеки, створення сприятливих умов для повноцінного оздоровлення реалізовано освітній проект «Казко, двері відчиняй, у «Журавлику» єднай!» та тематичні тижні:
Період
Тема
03.07.2017 – 07.07.2017
Ми раді гостям
(за мотивами української народної казки «Лисичка та Журавель»)
10.07.2017 – 14.07.2017
Поділись із другом
(за мотивами словацької казки «Двоє жадібних ведмежат»)
17.07.2017 – 21.07.2017
Друзі пізнаються в біді
(за мотивами українських народних казок «Котик і Півник», «Коза-дереза»)
24.07.2017 – 28.07.2017
Разом жити веселіше
(за мотивами українських народних казок «Ріпка», «Теремок»)
31.07.2017
Бажання здійснюються
(за мотивами казки В. Катаєва «Квіточка-самицвіточка»)

В рамках проекту впроваджено традиційні та інноваційні оздоровчі технології: кріотерапія, галотерапія, сенд-плей, гімнастика пробудження Е. Вільчковського та М. Єфименка, точковий масаж А. Уманської, дихальна гімнастика М. Бутейко, водні процедури. Доріжки здоров’я, виготовлені руками вихователів, відіграли підсилюючу роль у профілактиці сколіозу та плоскостопості дошкільників.
Організовано максимальне перебування дітей на повітрі, тривалий сон та інші види відпочинку, стійку рухову активність. Особливі дитячі уподобання – це ігри з водою та піском. За допомогою них діти не лише оздоровилися, а й здобули практичні навички.
Педагоги закладу намагалися наповнити життя дошкільнят у садку незабутніми враженнями, емоціями, разом з тим розширити коло пізнавальних інтересів.
Так, в рамках дослідницько-експериментальної роботи всеукраїнського рівня «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу в загальноосвітньому навчальному закладі» проведено Другий  Вінницький сімейний LEGO-турнір FLL, учасниками якого стали вихованці і дошкільного навчального закладу № 72, і дитячих садків № 4, № 46, № 59. Це родини Дем’янових, Безвершук, Нагирняк, Шевцових та Ніколенко-РибакМета турніру – надихнути дітей разом із сім’єю вивчати науку, технологію, математику, а також долучатись до вирішення актуальних для нашого міста питань за допомогою їхньої улюбленої іграшки – конструктора LEGO! Саме тому актуальною темою даного LEGO-турніру стала «Літо: тварини в місті».
Велика увага надавалася якісному харчуванню дітей: збалансованому, повноцінному.
Можна впевнено сказати: реалізація проекту «Казко, двері відчиняй, у «Журавлику» єднай» сприяла  безболісній та швидкій адаптації вихованців садків № 4, №46 та №59 до умов КЗ "ДНЗ № 72 ВМР". Вихованці усіх чотирьох закладів подружилися, знайшли спільні інтереси, уподобання. Процес адаптації пройшов успішно.









Немає коментарів:

Дописати коментар